Rodi

Een knallend einde zónder vuurwerk

ALKMAAR - De viering van het Alkmaars Ontzet wordt traditioneel afgesloten met een imposant vuurwerk. Het afsteken van vuurwerk is echter behoorlijk vervuilend, voor zowel de mens als zijn omgeving. Dé reden voor de vereniging om te kijken naar alternatieven. En dat alternatief, dat is er inmiddels. Zaterdag 7 oktober om 22.00 uur wordt het publiek op de Kanaalkade getrakteerd op een weergaloze show met laser en videoanimatie.


Voormalig bestuurslid Bianca Boerlage: "Ook de bewoners van de binnenstad en de verantwoordelijke wethouder hebben onze vereniging kenbaar gemaakt dat een alternatief voor het vuurwerk zeer wenselijk was. Sterker nog, de gemeente heeft ons een subsidie van € 5.000,- toegekend om de afsluiting te verduurzamen. Verduurzaming was ook bij het kinderontbijt de doorslaggevende factor voor het vervangen van de ballonnen door bellenblaas. Bang dat de afsluiting van ons 8 oktoberfeest minder spectaculair wordt, hoeven we overigens niet te zijn. We zijn een samenwerking aangegaan met DTL, specialist in laser- en multimediashows. Dit creatieve team is verantwoordelijk voor shows in binnen- en buitenland waaronder het Oranjefeest in Emmeloord, de shows in Slagaren en op Pinkpop (met onder meer Martin Garrix), maar ook in Monaco, Dubai en China. Dus ze weten hoe ze een groot publiek kunnen trakteren op een waanzinnige afsluiting."
"De show duurt totaal zeventien minuten en is een combinatie van laser en video. Helemaal op maat gemaakt voor het Alkmaars Ontzet en vol special effects met onder meer water en vuur. DTL neemt ons mee op een reis naar het Alkmaar van 1573. Het wordt een waanzinnige totaalbeleving waarin de kijker zowel een stukje geschiedenis als cultuur wordt meegegeven. Dat is naast de vooruitgang wat betreft duurzaamheid zeker ook van absolute meerwaarde. Goed om te weten: de beste plek om het spektakel te aanschouwen is tussen de Karperton en de Gedempte Nieuwesloot. De Ringersbrug is die avond afgesloten."

Artikel geplaatst op vrijdag 29 september 2017 - 15:28